3 bulan lepas, keluarga aku ada menghantar bekalan makanan dari Malaysia ke sini. Di negara orang puteh ni tak banyak pilihan makanan so mak aku pun kesian dan hantar la serba sedikit serbuk-serbuk masakan dan paling utama adalah maggi. So mari kita lihat apa yang ada dalam kotak ini sampai mengambil masa sampai 3 bulan untuk sampai ke tangan aku di Lugano, Switzerland.
Kotak dari pandangan atas. Takde sebarang kerosakan walaupun dah berlayar selama 3 bulan.
Di dalam kotak ada plastik..untuk keselamatan diri, kata aziz satar hehe. Ini supaya dalam kotak tak basah kalau kena air, jadi ini plastik untuk keselamatan makanan.
Ini la dia isi dalam kotak. Cuba teka apa lagi yang ada dalam kotak itu. Hadiahnya adalah lawatan ke bangunan baru FSKTM!! :D
Amplang, keropok sabah yang sedap dan bikin lidah gatal. Cantik sudah dia punya bungkusan. Siapa2 mau cuba contact aku. :)
Satu-satunya teh pekat dari sabah. Di sini, teh ada macam2 tapi semua tak pekat so tak rasa teh tapi rasa gula je lebih
Ketibaan kotak ini aku sambut dengan gembira sambil berpeluh2 mengangkut dari pos opis ke rumah dalam musim nak sejuk ni. Aku terpikir kotak ni hancur pasal dah dekat 2 bulan lebih tak sampai2. Aku pun putus harapan dah bila pikir kotak ni mesti dah takde rupa. Tapi aku silap bila dapat kotak ni. So lepas ni bole la hantar pakai laluan air yang lebih murah dari udara.
ciao ciao, bourna giornata...
10 comments:
ooOo...banyaknya goodies! Enjoy your stock of food! :)
p/s Ikan bilis boleh buat as perisa bila tumis sayur ka, etc. Kalau tak pun, goreng garing aje, hari2 yang malas nak buat apa2, boleh jadikan tu sebagai lauk makan dengan nasi, pun dah sedap :D
wat cucur ikan bilis lah..
kurma tu bley makan utk raye aji :P
bang, goreng pon sodap bilis tuh.
btw, jeles aku nengok kan stok ko. brp kena weh? (in RM). nnt nak mintak family aku post gak le.
aku setuju tang teh tu. ngong betul xde teh pekat. cair smcm je teh dia. nak buat teh susu mmg x feel langsung. teh O je la baru ok sket. ala ko pon tahu, duk umah aku seminggu tu asyik duk buat teh O je dkt ko pon hahahaha
MRM;
aku klu masak lauk ngan sayur aku campur sekali..senang nak masak tak payah pikir2 nak makan sayur apa. Tapi lauk tetap kena pikir.
Dlyn;
Raya Haji nnt pegi rumah wak nin kot..terbiar la kurma tu nnt. Cube bgtau sikit camne nak buat cucur ikan bilis tu nak tau gak..aku tak reti laa
Oyis;
aku tak tanya la pulak brapa dorg antar tapi lagi murah dari antar pakai flight, cuma kena tunggu 3 bulan la ek..lama tu
tu la teh sini tgk rupa terus takda selera hehe
hahahha..bro..ikan bilis tu lu simpan elok²..masak sayur ke nak masak sambal ke bleh guna benda lain..ikan bilis tu layan bila lu tengah bosan tak tau nak makan apa atau lu tengah kering time tu..amik tepung lu bancuh ngan ikan bilis pastu buat cucur atau bahasa saintifiknye cekodok..hahah..pastu cicah sos cili makan panas² time tengah kesejukan..sangat melayankan..hahaha.. [^___~]
iyo la kechik..nnt aku buat klu ada dah agak tak tau nak masak apa. Nanti aku simpan elok2 ikan bilis tu k :D
ikan bilik goreng pun sodap!!
eh takde kiriman dvd dan game cetak rompak ke?
nabil:
bapa aku nak kirim daun kari pun dia tak berani takut orang sini igtkan tu dadah haha
yang cetak2 rompak ni aku balik karang aku beli la bawa sini >:P
buleh buat side bisnes ngan satu bungkusan ni je pon... hehehe
tumpang lalu.. sume stock tu hanto pakai pos parcel shj kah? tgh duk survey nak hantar stock mcm ni ke lugano juga ;o)
Post a Comment