Monday, 2 February 2009

Salji di Bulan Februari

Tiada cerita untuk diberitahu sekarang ini. Hari-hari aku di sini berlalu macam biasa saja. Pagi, pergi Uni, petang, balik rumah, berfikir apa yang perlu dimasak, malam, kalau rajin baca jurnal, kalau tak rajin, tengok movie...lepas tu tidur. Esoknya hari yang sama..bosankan...hahaha

Pagi ni aku bangun, salji turun di bulan Februari. Aku ingatkan tak mungkin ada salji lagi. Tapi kejadian Tuhan siapa yang tahu. Aku letakkan gambar yang aku ambil pagi tadi sepanjang perjalanan aku ke Uni.


Kepada siapa2 yang belum pernah melihat salji, aku berharap gambar-gambar ini dapat menggambarkan bagaimana rupa salji.

9 comments:

iso said...

salji ni ada mcm salji dkt mines wonderland tak? :D

MRM said...

Tu la, skrang mmg rasa macam 'routine' sgt aktiviti setiap hari. Camna la nak give some 'sparks' to it yah, hmmm...

Az Azrinudin Alidin said...

iso:

ini salji asli..hanya sal jer yg tahu pasal nama dia sal, +ji jadi la salji...haha

MRM:

tu la..dulu time sume tutor kat fak time wat master, ader la hari g main bowling la, tgk wayang la..skrang nih asik duduk bilik jer ek

dLyn aZmi said...

me?
thn ni ade rutin br..
pg-5.30 kat lab..
balik mkn..
kul 7 gi main..
kul 9 balik lepak umah org..
pastu blk umah layan cite sket2..
then tido..

huhu life is getting better!

MRM said...

Ha ha, yeah exactly!
Hopefully since masing2 skrang tgh sorang2 all over the world, so sibuk bertapa alone je memanjang, dapat la korang siapkan cepat2 and balik sini cepat! Then kita boleh pi main bowling lagi, yeyyy :D

Maybe rasa mcm setiap hari adalah rutin skrang ni sbb masa berlalu terlalu pantas, tau2 dah malam so kena tidur. Tahu2 dah siang, so kena mulakan activities for the day balik. Then dah malam balik! So it's like tak sempat nak cherish the day, macam 'eh, rasa mcm baruuu aje buat aktiviti ni, dah kena buat balik' :D

iso said...

rutin aku simple je...

7.30 - 10.30: Ada la benda aku buat tambah rezeki
11.00 - 5.00: Main game facebook + buat2 research
5.00 - 10.30: Jaga dila + tgk tv (sini cerita best2)

Lps tu tido dan mula kembali :))

lina said...

bang,,request abg ambil gmbr pegang tue salji leh..hehe..curiousity.. best ka juga sejuk2 ni? mcm dull ja semua putih..xda warna lain

Anonymous said...

aku tunjuk ko punya sama si wan.
si wan bilang minta antat salji atu ke sabah. iya kan merasai jua macam mana rasa salji. huahauaha
- riko

Az Azrinudin Alidin said...

lina:

ndak best sejuk2 nih..lagi2 klu baru lepas snow..jadi malas nih. Nnt la abg ambil gambar pegang snow klu snow turun lagi..tapi mcm ndak turun sudah

riko:

klu kan merasa mcmana salji..ambil jak ais abc atu..naa salji tah tu..hahaha