Tuesday, 2 December 2008

Circus, Snow and Florence

Ok ok dah lama tak update. Minggu lepas ader sarkas show kat area rumah aku. Aku tak tau ader sarkas nih, time aku nak pegi beli groceries la aku ternampak khemah2 sarkas nih. So aku pun pegi la tgk dari luar...tiket dia 20chf paling murah..huhu tak jadi la nak tgk. Jadi ambik gambar dari luar jer la.

Hari jumaat lepas, snow turun kat sini. Best jugak tgk snow turun. Lebat pulak tu. Tapi nasib baik suhu tak turun mendadak, at least masih ok la tak sejuk sgt. Takder la aku menggigil kat luar tu. Pasal ini first time tgk snow, mmg kena ambik gambar...hehehe

seronok gak bila snow turun, sume jadi putih. Tapi satu jer tak best, kasut basah..maksud aku kat dalam kasut basah..ntah dari mana air tu masuk..mmg tak best bila berjalan. Rimas jer rase.
Then petang jumaat tu aku pegi Florence, Italy. Naik train dekat 5 jam, dekat pkul 12 mlm baru sampai Florence pasal aku transit jap kat Milan. Ape ade kat Florence? Market macam pasar malam kat M'sia..hehe..being tipical Malaysian, aku mmg suke tgk market dia. Mcm2 barang jual terutamanya barang kulit. So tgk la gambar2 nih ek..


So mmg experiences yang menarik jalan2 kat Florence nih. Tengok bangunan dia berukir penuh seni, mmg cantik sgt. Then kebanyakan bangunan dorg nih dah berkurun2 duduk kat situ. Ada yang dari zaman Roman ngan Medieval lagi..then satu yg menarik kat sini kebanyakannye pandai ckp english tak mcm kat Lugano..I wonder why???

8 comments:

iso said...

apa kelas pegi jauh2 tgk sarkas.. buang duit jer semua tu. masa raya ada aksi sarkas lg best..

apasal bentuk bangunan ko sama mcm bangunan tempat et pegi? dulu arkitek diorg kongsi pelan ke? knowledge mngt ni.. panggil TDP Dr Rusli cepat

sana ada pasar mlm, sini ada pasar tani setiap ahad dkt avondale. nnt aku ambik gambar tunjuk pasar tu :D

EyesOfNabil said...

tu sarkas zaman bila iso..zaman skrg masa raya mana ada sarkas dah...ko ni jenazah cinta tul la...nostalgia retro 80an ^_^

pasar mlm sane ade dvd lanun tak azri? :D

Sazly Salfarina said...

Ye la, mana de sarkas dah. Dah lama tak tengok sarkas kat tv. Mmg betul kata nabil, ko ni jenazah cinta tol la.

Kat pasar malam dia ada apam balik tak? Ko berjalan sorang je ke kesana? Dah terer ko berjalan. Alang2 dah kat sana, ko tengok la sekali bola ac milan ke. Aku tgk ragbi atau kricket boleh la sini.

nabil, farid soh ko belikan pc game red alert 3. Hua hua hua... nanti bagi kat aku, aku pos kat dia. Ko kan terer cari kedai jual game murah. Weh, aku beli ds lite. Kat mane nak crack kan? game pirate mahal tak sana?

Az Azrinudin Alidin said...

ader jual dvd lanun..mamat afrika jual..mcm kat pasar malam sogo tu..tapi aku tgk dari jauh jer..nak beli pun dvd bahasa italy..tak faham aku klu tgk nnt..

sarkas sini world standard la..tgk live..bukan tgk kat tv..nnt klu ader lagi sarkas aku nak tgk..kat mesia takder sarkas pro..mat rempit ader la kan

mungkin dorg punya sense dlm art sama kot..pasal tu la bangunan dorg pun lebih kurang jer

klu ader rezeki aku g tgk bola kat sini..ac milan ker, inter milan ker
huahuahua

riko said...

beh, lain kali patung2 yang inda pakai sluar tu ko kasi pakai sluar. bida nampak bird dia. selamat hari raya haji. semekom

noris said...

sbb florence mmg tempat tourist kot? tu yg bule speaking tuh

dLyn aZmi said...

uits.. mahal tak tiket train utk cross country?

Az Azrinudin Alidin said...

kena 126 franc..rasenyer mcm ok jer takder la mahal..lagipun florence tu jauh