Monday, 12 April 2010

Perut

Salam..

Tadi pegi jumpa si Osman di rumah dia. Si Ina kirim makanan untuk dorang anak beranak, tengah rajin memasak kot si Ina ni. Bini si Osman, si Jue pulak tak berapa sihat pasal tengah berbadan dua. Aku pun dah lama tak pegi rumah Osman ni sembang-sembang, sambil layan anak dia, si Husna. Si Husna ni pulak selalunya suke main-main ngan aku, kadang-kadang main gaduh-gaduh dengan aku jugak.

So sampai rumah Osman ni, si Husna pun suke laaa. Menyanyi la dia, bagi tengok buku segala, nak suruh aku tengok cd dia, segala macam la sume dia nak tunjuk. Aku pun ckp takpa kita tengok buku. Sambil-sambil dia tengok buku duduk kat sebelah aku, aku pun sembang la dengan bapa dia, si Osman.

Tiba-tiba, si Husna pegang perut aku. Dah lama tu, dia pun tanya....



"dalam perut ni ada baby ke???"



cesssss...mentang-mentang la mak dia mengandung, perut aku pun dia ingat ada baby.

p/s: tak bole jadi ni, kena kempiskan perut pas ni..huhu

9 comments:

Oyis said...

bile due bang? ekekek....

Az Azrinudin Alidin said...

haha, takdenyer nak due2..karang makin besar ada laa

Kechik said...

hahaha... ko sumbat bantal ke kat perut tu? badan kecik.. perut ke depan.. mara bahaya.. huhuh..

Az Azrinudin Alidin said...

nak wat camne kechik..dah berumur ni makan selera, nak exercise tu malas lagi2 kat negara sejuk ni..mmg maju kedepan la perutnye

Alfian_Troxion said...

sama la kita... masing2 sudah dikatakan ada baby dalam purut...

weh bro, ko dah renti rokok ek? kasik tip sket weh? Ke kat sana mahal?

Az Azrinudin Alidin said...

aik aku igtkan ko kurus pian..aku klu org tengok mesti dorg igt aku dah ada anak 2..haha

aku dah lama dah berenti..masuk summer ni dah setahun dah..susah aku nak cakap camne nak bagi tips tapi mcm kes aku bukan pasal mahal tapi pasal org sini asik dok saiko aku dari ko isap rokok baik ko minum pasal kesan minum tak seteruk rokok..aku jadi susah nak cakap bila ada org muslim iran pun minum gak..last2 aku pun berenti laa

yzmahoney said...

ni 1st time aku komen kat blog ko sebab entry nie klakar giler...hehehe brp umur si Husna nih?? mesti die ambil mase yg lame nk decide nk tanye ke x, nk tanye ke x...last2 tanyer skali silap orang daa... hehehe

Az Azrinudin Alidin said...

umur husna baru 4 tahun..baru petah bercakap bahasa melayu..mungkin dia pikir nak tanya pakai italiano kot tapi pastu dia translate ke bahasa melayu

kadang2 aku pun susah nak paham pasal italiano dia pekat..first formal language dia belajar

sumpit said...

hahahhaha,
aku baru terbaca.

Lawaknya... budak2 mmg mulut xde insurancenye, tp nasib baik cute.