Tuesday, 14 October 2008

Accommodation

OK skrang ni ceta tempat tinggal la pulak. Aku dah dapat tempat tinggal kat Via Beltramina 10A. Quite near la jugak dari USI (Universita' Della Svizzera Italiana) dalam 10-15 minit walking. So rumah aka bilik jer pun ni bole la utk org bujang mcm aku. Korg tgk jer la gambar2 nih k.


Masuk ke bilik

Dapur


Ruang lain yang ader kat dalam bilik tu

So itu jer la yg ader kat dalam bilik yg berharga CHF700, lebih kurang RM2100. Kalau kat mesia sewa mcm nih bole la dapat rumah yang mewah2 sikit. Tapi daripada takde tempat tinggal kira ok la kan....

9 comments:

MDH said...

Fuiyoooo....mahal giler hampir gaji sebulan kat UPM. Kalau kat malaysia ko dah boleh sewa bungalow dah tu....

:: azrul hazri jantan :: said...

perghh..biau betul..
mewah sehh..ko duduk sorang atau share dengan geng lain?

EyesOfNabil said...

dpt satu ps3 dgn psp tu...wuhuhuh

dLyn aZmi said...

ahhahaha bgs ade tpt tggl..
mane tau tetibe kaye tersesat ke lugano..
bley la tmpg hehehehehe

darkios said...

aik, cerita pasal bilik jer bang. housemate takde ke? hehehe... nk kenal jgk :D

azrinudin said...

mdh;
tau takper, nnt aku balik aku sewa la banglo tu..ko cari la siap2

azrul;

aku duduk sorng, sib baik ader psp utk layan boring

eyesofnabil;

sib baik aku dah kat sini, klu tak aku dah beli dah

dlyn azmi;

sila2 la klu nak datang..

darkios;

aku duduk sorg jer..mane ader housemate..aku duduk tu studio apartment..masuk2 jer dah jumper bilik..klu tak takder la dapur tuuu.

azrinudin said...
This comment has been removed by the author.
Sazly Salfarina said...

Itu sewa untuk sebulan ke seminggu? Cari la rumet sorang, jimat sikit belanje. Ko jgn cari rumet minah salleh, jeles aku.

Ko dah survey ke rege rokok kat sana? Tpt ko ngan epot jauh tak? MAS ade tak ke situ? Kalau ade, blh la aku soh orang seludup bagi kat ko. hohoho...

orneyross206 said...

kekek, sila kemas rumah sblm dicapture utk dimasukkan ke dalam blog anda- ini aliza yg pesan bukan aku...